To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

De leraren

Op het Kairos Tiener College werkt een kleine groep leraren die veel les geven. De leraren kennen alle kinderen goed en werken nauw samen. 

 

Bernie Jonker, klassenlerares klas 7, wiskunde en zorgcoördinator bjonker@kairostienercollege.nl

Met ingang van het nieuwe schooljaar is Bernie de klassenlerares van klas 7 (leerjaar 1). 

Bernie werkt al 28 jaar in het onderwijs.  Ze werkte onder andere 14 jaar op de Tobiasschool en stond afgelopen jaren aan de wieg van het nieuwe Vox College. Bernie denkt altijd in mogelijkheden en staat voor structuur en helderheid en weet  daarmee de leerlingen goed te begeleiden bij de organisatie van het plannen en leren leren. 

 

Ludwika Kowalwska, klassenlerares 8, koor en muziek lkowalewska@kairostienercollege.nl

Ludwika is de klassenlerares van klas 8 (leerjaar 2). Ze werkte hiervoor 12 jaar op het Geert Groote College en 3 jaar op het Rudolf Steiner College in Haarlem. Naast het lesgeven werkt Ludwika als koordirigente en is ze biografisch coach in opleiding.  Bij Ludwika doet haar muzische oor en behoefte aan afstemming altijd mee. Samen werken aan een harmonische sfeer via humor of een gek spel als basis om tot leren te komen. 

Laura Delgado, Engels en ambachtsvakken ldelgado@kairostienercollege.nl

Laura geeft dit jaar Engels en kunst aan klas 7 en 8.  Laura heeft een aantal jaren lesgegeven aan het Novalis College te Eindhoven en heeft ook veel les gegeven in het buitenland. Laura kijkt graag vanuit de ogen van de leerlingen naar de school. Is er ook ruimte voor inspraak en het organiseren van een feest, ze zorgt dat ook de ideeën van de leerlingen goed gehoord worden. 

Caroline Hak, huismeester, ondersteuning leraren, leerlingen chak@kairostienercollege.nl

Caroline heeft als ouder de Vrijeschool van dichtbij meegemaakt. Na vele omzwervingen over de wereld waarbij ze steeds met jongeren werkte, is ze bij ons werkzaam als huismeester.  Caroline kan luisteren en kijken als geen ander en dat weten de leerlingen erg te waarderen. Zo nu en dan een kopje thee met Caroline en je kunt er weer tegen aan. Ben je iets kwijt? Zij weet waar het ligt. 

Roos Eelman, ambachtsvakken reelman@kairostienercollege.nl

Roos geeft sinds vorig schooljaar kunst bij ons op school. Naast het lesgeven is ze ook werkzaam als zelfstandig kunstenaar en heeft ze een eigen atelier. Vanuit haar kunstenaarschap weet ze de leerlingen op een inspirerende manier te motiveren om hun grenzen op artistiek gebied te verleggen wat tot verrassende resultaten leidt. 

Marten Sparreboom, gymnastiek msparreboom@kairostienercollege.nl

Marten geeft bij ons gymnastiek.  Marten blinkt uit in het zoeken naar verschillende werkvormen die ook de minder enthousiaste leerlingen kunnen motiveren en uitdagen tot meer beweging. Zijn grootste wens is dat alle leerlingen gaan houden van bewegen.

Julian Nelissen, Frans, projectlessen en schoolleider jnelissen@kairostienercollege.nl

Julian, geeft Frans  en projectlessen op onze school. Daarnaast is hij de schoolleider van het Kairostienercollege. Voorheen heeft hij op verschillende bovenbouwen lesgegeven dit zowel op startende scholen als ook op gevestigde grotere scholen als het Geert Groote College en het Novalis College te Eindhoven. Als leraar houdt Julian van vakoverstijgend werken. In de Franse les zingt hij graag vrolijke chansons met de leerlingen en  bouwt met hen dan in de projectlessen aan een eigen ukelele zodat ook zij  zichzelf straks kunnen begeleiden. 

Iris van Kleef,  Duits  ikleef@ggca.nl

Iris geeft Duits aan klas 8. Daarnaast werkt ze momenteel op het Geert Groote College. Na haar studie had ze een goedlopende carrière in de zakenwereld. Toen ze werd gevraagd om mee te gaan met een tiende klas op schoolreis viel het kwartje. Zij wilde ook voor de klas.  In korte tijd schoolde ze zich zelf om tot lerares Duits.  Iris geeft graag een eigen draai aan het taalonderwijs. Wees dus niet verbaast als het klaslokaal plots vol hangt met post-its met Duitse namen van al het meubilair. 

Dirk Zandvliet, inval lessen

Dirk heeft via een mooie carrière als muzikant flink veel van de wereld mogen zien. Hij wilde hier graag meer mee en is nu in opleiding tot leraar maatschappijwetenschappen.  Met zijn praktische en ook filosofische insteek zet hij de leerlingen graag aan tot denken over de huidige maatschappij waarin we leven. 

 

Raven Mischke, tijdelijke huismeester rmischke@kairostienercollege.nl

Oud leerling van het Geert Groote College, muzikant, klusjesman in de vrije uren en pedagoog in ontwikkeling. Raven verbindt zich graag met de school om rust te brengen in deze bijzondere tijden. 

 

 

Dominique Borowski, RT, ondersteuning bij wiskunde dborowski@kairostienercollege.nl

Dominique heeft meer dan 40 jaar lesgegeven op het Geert Groote. Ze heeft zich nu volledig verbonden met het Kairos Tiener College om haar ervaring en kunde te delen met de leraren. Dominique weet altijd raad en heeft eindeloos veel geduld. De leerlingen zijn dol op haar. Ze vertelt de mooiste verhalen, legt als geen ander wiskunde uit en heeft altijd wel een goede boekentip. 

Christine Cornelius, inval lessen / oprichter  ccornelius@kairostienercollege.nl

Christine is een van de oprichters van het Kairos Tienercollege. Zij is ook een van de drijvende krachten achter de extra Kairos lerarenopleiding.  Christine helpt nu vanaf de zijlijn bij alles wat nodig is in een nieuwe school. Of het nou gaat om het regelen van de extra-curriculaire lessen van de plusklas of over de organisatie van visie-bijeenkomsten over duurzaamheid. 

 

Jack Stroop, lerarencoach en intern vertrouwenspersoon jack@stroop.nl

Jack heeft vele jaren voor de klas gestaan in zowel basis als voortgezet onderwijs.  Vervolgens maakte hij de  overstap naar het coachen van leraren. Dit doet hij ondertussen over de hele wereld, van China tot Letland.