top of page

De leraren

Op het Kairos Tienercollege werkt een kleine groep leraren die veel les geven. De leraren kennen alle kinderen goed en werken nauw samen. 

 

Laura Delgado, mentor klas 9 en ambachtsvakken 

Laura is mentor van klas 9. Daarnaast geeft ze kunst en ambachtslessen aan klas 7, 8 en 9. Laura heeft veel lesgegeven in het buitenland, en een aantal jaren aan het Novalis College te Eindhoven. Laura kijkt graag vanuit de ogen van de leerlingen naar de school. Laura doet momenteel een master Kunst waarbij ze onderzoekt hoe we binnen de school meer interdisciplinaire en multidisciplinaire projecten kunnen opzetten. 

 

Bernie Jonker, wiskunde en zorgcoördinator 

Bernie werkt al heel lang in het onderwijs.  Ze werkte onder andere 14 jaar op de Tobiasschool. Bernie denkt altijd in mogelijkheden en staat voor structuur en helderheid. Vanuit haar zorgcoördinatorschap weet  ze leerlingen goed te begeleiden bij de organisatie van het plannen en leren leren. 


Ludwika Kowalewska, mentor klas 8,  hoofdonderwijs, kunst en ambacht, interne vertrouwenspersoon

Ludwika is samen met Lauran de mentor van onze 8ste klas. Ze werkte hiervoor o.a op het Geert Groote College en het Rudolf Steiner College in Haarlem.  Naast het lesgeven, is ze ook biografisch-pedagogisch consulent en projectmatig koordirigent.  Bij Ludwika doen haar muzische oor en behoefte aan afstemming altijd mee. Samen werken aan een harmonische sfeer via humor of spel, als basis om tot leren te komen.

Lauran Ypinga, natuurkunde, mentor klas 8, wiskunde,  scheikunde

Lauran voelt zich als een vis in het water bij de beta-vakken: wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Zijn eerste stage deed hij op het Geert Groote College en besloot toen dat hij ooit weer op een vrijeschool wilde gaan werken. Voor zijn baan op Kairos werkte hij een aantal jaren op het Ichthus Lyceum in Driehuis. 

Marcel Hulst, mentor klas 7b, Engels, muziek

Marcel staat al jaren voor de klas op de vrije school. Vol passie vertelt hij over de wereld en de geschiedenis. Verhalen vertellen kan hij als geen ander.  In zijn vrije tijd is hij tevens succesvol muzikant. Deze ervaring neemt hij dan ook mee in de muzieklessen waarin hij de leerlingen ukelele leert bespelen en ze uitnodigt om eigen liedjes schrijven. 

Thijs Maessen, gymnastiek 

Thijs geeft bij ons gymnastiek.  Thijs werkte jaren aan het Novalis College in Eindhoven en werkt momenteel drie dagen per week op het Geert Groote College. Naast zijn expertise op het gebied van beweging is Thijs ook psycholoog in opleiding.

Iris van Kleef,  mentor klas 7a, Duits  

Iris geeft Duits aan klas 7 tot en met 9 en in mentor van klas 7a. Voordat ze in het onderwijs kwam werken had ze een totaal andere carrière in de zakenwereld. Toen ze werd gevraagd om mee te gaan met een tiende klas op schoolreis viel het kwartje. Zij wilde ook voor de klas.  In korte tijd schoolde ze zich zelf om tot lerares Duits.  Iris geeft graag een eigen draai aan het taalonderwijs waarbij leren door te doen centraal staat. 

Leah Blits,  kunst en ambachten

Leah is kunstenares en lerares kunst en ambacht. Ze werkt graag met verschillende materialen. Haar eigen kunst is kleurrijk en expressief. Ze kijkt graag naar wat er bij leerlingen leeft en werkt dan opdrachten uit die aansluiten op hun interessegebied. In de eerste introductieweken van onze huidige zevende klas, toverde ze met de leerlingen een muur bij de entree om tot waar een kunstwerk. 

 

Josephine Molkenboer, huismeester, interne vertrouwenspersoon

Josephine is onze spin in het web. Ze overziet alles wat er gebeurt en is een steun en toeverlaat van leerlingen en leraren. Hiervoor werkte ze al op verschillende scholen. Daarnaast heeft ze veel werkervaring opgedaan in het bedrijfsleven in HR-functies en als (natuur)coach. Op Kairos komen veel van haar kwaliteiten samen samen in de functie van het huismeesterschap en als vertrouwenspersoon.

Suzanna Roijé, huismeester

Suzanne heeft jarenlang met jongeren gewerkt vanuit jeugdzorg, als begeleider en gespecialiseerd straatcoach. Na een eerste kennismaking in het onderwijs op een andere school was ze vastbesloten om het onderwijsveld verder te gaan leren kennen. Samen met Josephine is ze spin in het web als  huismeester. 

 

Maartje de Boer, Nederlands

Na Nederlands gegeven te hebben op de bovenbouw in Eindhoven en Haarlem, is Maartje gestart en opgeleid als intern begeleider op vrijeschool Kairos. Daarnaast zal ze nu ook een brug slaan naar Kairos College door Nederlands te verzorgen. 

Julian Nelissen, Frans, gamma en schoolleider 

Julian geeft Frans en gamma op onze school. Daarnaast is hij de schoolleider van het Kairos Tienercollege. Voorheen heeft hij op verschillende bovenbouwen lesgegeven. Dit zowel op startende scholen als ook op gevestigde grotere scholen als het Geert Groote College en het Novalis College te Eindhoven. Als leraar houdt Julian van vakoverstijgend werken. 

bottom of page