To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

De leraren

Op het Kairos Tienercollege werkt een kleine groep leraren die veel les geven. De leraren kennen alle kinderen goed en werken nauw samen. 

Laura Delgado, mentor klas 7, Engels en ambachtsvakken 

Laura  is de mentor van onze nieuwe zevende klas. Daarnaast geeft ze Engels en kunst aan klas 7 en 8 en 9. Laura heeft veel lesgegeven in het buitenland en een aantal jaren aan het Novalis College te Eindhoven. Laura kijkt graag vanuit de ogen van de leerlingen naar de school. Is er ook ruimte voor inspraak en het organiseren van een feest?  Ze zorgt dat ook de ideeën van de leerlingen goed gehoord worden. 

Bernie Jonker, mentor klas 8 en zorgcoördinator 

Bernie werkt al 29 jaar in het onderwijs.  Ze werkte onder andere 14 jaar op de Tobiasschool. Bernie denkt altijd in mogelijkheden en staat voor structuur en helderheid. Vanuit haar zorgcoördinatorschap weet  ze leerlingen  goed te begeleiden bij de organisatie van het plannen en leren leren. 

 

Ludwika Kowalewska, mentor klas 9,  Nederlands, koor 

Ludwika is de mentor van onze negende klas. Ze werkte o.a op het Geert Groote College en het Rudolf Steiner College in Haarlem. Naast het lesgeven werkt Ludwika als koordirigente en biografisch coach.  Bij Ludwika doet haar muzische oor en behoefte aan afstemming altijd mee. Samen werken aan een harmonische sfeer via humor of een gek spel als basis om tot leren te komen. 

Lauran Ypinga, natuurkunde, wiskunde,  scheikunde

Lauran voelt zich als een vis in het water bij de beta-vakken: wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Zijn eerste stage deed hij op het Geert Groote College en besloot toen dat hij ooit weer op een vrije school wilde gaan werken. Hij heeft de afgelopen jaren op het Ichthus Lyceum in Driehuis gewerkt. Lauran zal bij ons de beta-vakken vorm gaan geven. 

Marc Lamers, techniek en ambachtsvakken   

Mark geeft al jaren les op de Vrije School maar wilde graag ook bij ons komen werken.

Van metaal tot hout, hij weet er raad mee.  Hij geeft techniek en ambacht bij ons op school. Ook in zijn vrije tijd werkt Mark het liefste nog door met allerhande materialen. Als hij maar mag bouwen, huizen opknappen, kunstobjecten maken. 

Thijs Maessen, gymnastiek 

Thijs geeft bij ons gymnastiek.  Thijs werkte jaren aan het Novalis College in Eindhoven en werkt momenteel 3 dagen per week op het Geert Groote College. Naast zijn expertise op het gebied van beweging is Thijs ook psycholoog en ontwikkelt hij graag voor ons een programma waarbij hij het welbevinden van leerlingen koppelt aan meer beweging in ons curriculum. 

Iris van Kleef,  Duits  

Iris geeft Duits aan klas 7 tot en met 9. Daarnaast werkt ze momenteel op het Geert Groote College. Na haar studie had ze een goedlopende carrière in de zakenwereld. Toen ze werd gevraagd om mee te gaan met een tiende klas op schoolreis viel het kwartje. Zij wilde ook voor de klas.  In korte tijd schoolde ze zich zelf om tot lerares Duits.  Iris geeft graag een eigen draai aan het taalonderwijs. Wees dus niet verbaast als het klaslokaal plots vol hangt met post-its met Duitse namen van al het meubilair. 

Julian Nelissen, Frans, gamma, smeden en schoolleider 

Julian, geeft Frans, gamma en smeden op onze school. Daarnaast is hij de schoolleider van het Kairos Tienercollege. Voorheen heeft hij op verschillende bovenbouwen lesgegeven dit zowel op startende scholen als ook op gevestigde grotere scholen als het Geert Groote College en het Novalis College te Eindhoven. Als leraar houdt Julian van vakoverstijgend werken. In de Franse les zingt hij graag vrolijke chansons met de leerlingen en  bouwt met hen dan in de projectlessen aan een eigen ukelele zodat ook zij zichzelf straks kunnen begeleiden. 

Dominique Borowski, RT, ondersteuning bij wiskunde 

Dominique heeft meer dan 40 jaar lesgegeven op het Geert Groote. Ze heeft zich nu volledig verbonden met het Kairos Tienercollege om haar ervaring en kunde te delen met de leraren. Dominique weet altijd raad en heeft eindeloos veel geduld. De leerlingen zijn dol op haar. Ze vertelt de mooiste verhalen, legt als geen ander wiskunde uit en heeft altijd wel een goede boekentip. 

Victor Badoux, huismeester, ondersteuning leraren, leerlingen 

Victor is onze vliegende keep.  Na een studie pedagogiek en enkele wereldreizen werkte Victor onder andere  in de evenementenbranche.  Hij houdt van dingen maken en bouwen. Of dit nou ingewikkelde houten schaakspelen zijn of een skatebaan voor de leerlingen, als hij maar bezig is. 

Als huismeester noteert  hij voor ons de absenten, helpt de leraren bij klusjes, biedt een luisterend oor als dat nodig is.  Ook zal hij ondersteunen bij de techniek en ambachtslessen. 

Jelena Popovic - pianiste, docent, koorrepetitor
Jelena Popovic werd geboren in Servië. Ze studeerde piano aan het conservatorium van Belgrado en Amsterdam. Jelena is per september 2021 onze vaste piano-repetitor en zal de koorrepetities begeleiden. 
Ook voltooide ze een Master kamermuziek en begeleiding aan het conservatorium van Utrecht. Ze is als pianodocente verbonden aan het Aslan Muziekcentrum in Amsterdam en pianiste bij de Nationale Opera en Ballet (afdeling educatie en participatie).  Daarnaast werkt ze als pianiste bij the European school of ballet in Amsterdam en als freelance piano docent, pianiste en repetitor bij koren.

Dirk Zandvliet, inval lessen

Dirk heeft via een mooie carrière als muzikant flink veel van de wereld mogen zien. Hij wilde hier graag meer mee en is nu in opleiding tot leraar maatschappijwetenschappen.  Met zijn praktische en ook filosofische insteek zet hij de leerlingen graag aan tot denken over de huidige maatschappij waarin we leven.