top of page

Wat is het Kairos Tienercollege?

Het Kairos Tienercollege is een kleinschalige vrijeschool in Amsterdam Noord in doorlopende leerlijn met basisschool Vrijeschool Kairos en het Geert Groote College Amsterdam (GGCA). Leerlingen blijven drie jaar op Kairos in heterogene klassen, en stromen daarna door naar het GGCA. Het Kairos Tienercollege laat zich inspireren door de Waldorf Pedagogie.

Op het Kairos Tienercollege leer je hoe te leren, we vertellen niet wat je moet denken. Je ontwikkelt je tot een actieve leerling, een creatieve, flexibele denker en daadkrachtige doener. Iemand met vertrouwen om de uitdagingen van de wereld aan te gaan. Je leert samen met je klasgenoten èn je ontwikkelt jezelf. Je leert je doel in het oog te houden, ook als het tegen zit. Wat jij doet, doet er toe!

We bereiden de leerlingen voor op het eindexamen vmbo-t, havo of vwo, maar daarnaast bieden we nog veel meer. Veel creatieve vakken, een brede en vooral gezonde ontwikkeling.

De eerste twee jaar krijgen de leerlingen geen huiswerk en toetsen. Hierdoor is er meer rust, en hebben de leerlingen alle kansen om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen. 

bottom of page